Gemeente
Amsterdam

De Stem van Zuid

Dit voorstel is afgerond

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit voorstel is uitgevoerd. Lees daar meer over op deze pagina.

Gedoogbeleid Museumplein Honden aan de Lijn

Door Veronic Sijstermans
22 november 2018

Het handhavingsbeleid tegen hondeneigenaren die met hun hond spelen op het Museumplein is onnodig agressief. Ik pleit voor een gedoogbeleid.

Als trotse inwoner van Amsterdam ben ik erg geschrokken van het agressieve handhavingsbeleid tegen hondeneigenaren die met hun hond spelen op het Museumplein. Door de decennia heen hebben Amsterdammers en toeristen het Museumplein dagelijks gebruikt om te recreëren en uit te rusten. De grasvlaktes nodigen uit tot voetballen, frisbeeën, om uit te rusten van culturele uitjes of spelen met de hond. Dit gaat perfect samen, maar handhaving slingert slechts de honden eigenaren op de bon. Dit is niet alleen onnodig, maar ook erg bewoner onvriendelijk. Er zijn maar weinig plekken in de stad waar je 's ochtends in alle rust je hondje even kan laten rennen. De aangewezen gebieden voor bewoners rondom Museumplein (Sarphatipark en Vondelpark), zijn te klein, te druk of onveilig. Drugsgebruikers doen er hun behoefte en zeker in de winter is het er donker en onveilig in de vroege ochtenduren en aan het einde van de dag. In Amsterdam leven we zo prettig met elkaar samen, omdat we niet optreden tegen mensen die zich netjes gedragen. Op de rustige uren en plekken op het Museumplein, val je echt niemand lastig als je je hond achter een balletje laat rennen en met een andere hond laat spelen. Toch slingert handhaving honden eigenaren die hun hond niet aan de lijn hebben op de bon. We vragen dus om voortaan te gedogen dat honden niet zijn altijd zijn aangelijnd op rustige momenten en plekken op het Museumplein, zodat ze kunnen spelen en rennen. Ik pleit in ieder geval voor het gedogen in de ochtend en aan het einde van de dag (de in de parken onveilige uren) en eventuele ruimere gedoogtijden in de winter, wanneer er toch niet op andere manieren gerecreëerd wordt door sporters of toeristen op het Museumplein en je in alle rust een balletje of frisbee kan gooien met je hond en kinderen. Op die manier kunnen bewoners en toeristen samen gebruik maken van ons mooie Museumplein en kan handhaving zich focussen op haar taak om overlast terug te dringen en de veiligheid te vergroten in ons zo geliefde Amsterdam. 

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Marlies BONNIKE | 22 november 2018 21:27

Laten we tolerant zijn voor mens en dier die zich gedragen, zodat we de stad leefbaar houden

Digna Ruthenkolk | 6 december 2018 13:48

Absoluut voor, bijna overal wat eerst gedoogd werd daar mag geen hond los meer.
Niet alleen het Museumplein ook langs de Amstel en het Frederiksplein , Amstelveld enz
Het Vondelpark is gevaarlijk met de zeer hard rijdende elektrische fietsen, wat verboden moet worden en de z.g.vechthonden.
Mijn Drentsche Patrijshond is speels en ontstuimig maar mag nergens of kan niet meer los.
Het Museumplein was hiervoor ideaal en de hondeneigenaars ruimde netjes de hondenpoep op.
Heel erg jammer, dit .

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

David Logan | 29 december 2018 18:29

Helaas zijn er veel honden eigennaaren die minder schoon zijn en mensen graag in de stront van honden zien rollebollen. Blij dat de handhaving er is om bij gebrek aan politie daar iets aan doet.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.